Navn: Norton
Race: Ruhåret hønsehund
Køn: Han
Født: 19-05-2016
Stamtavle: Svenska kennelklubben samt overført til DKK (DKK nr.: DK13654/2016)
Chippet + Vaccineret: Ja
Neutraliseret: Ja
Oprindelsesland: Sverige
Adoptionsgebyr: 1000,-

​Fine Norton landede her, da ejer simpelthen ikke kunne holde ham på matriklen. Han sprang over hegnet og tog på tur, og det blev for meget for ejer. Norton er her hos mig blevet kastreret, og det har hjulpet utrolig meget. Norton bliver bag hegnet her på matriklen, og er generelt faldet meget til ro efter han er blevet kastreret.

Norton er en rigtig skøn hund med enorm meget personlighed. Han har så vidt jeg er orienteret været brugt til jagt i Sverige, men ikke hos ejer her i Danmark. Han er en enormt god hund, som fungerer fint med andre hunde.

Norton er ikke god med katte, kaniner, ænder eller lignende. Han står i det mindste stand, og farer ikke efter dem. Katten farer han dog efter, så han skal til et hjem uden 😉 Dog er han helt ligeglad med mine to får 😉

Norton skal ud til en, der har modet på og træne med ham. Han skal ikke nødvendigvis bruges til jagt, men han vil have godt af at bruge hovedet med helt almindelig træning, muligvis noget nosework eller ligende. Han er dog også en meget blød hund, men også en hund, der virkelig gerne vil lære, og han responderer super godt på en positiv og rolig adfærd i forbindelse med træning.

Han er utrolig kælen og en rigtig kærlig hund. Han kan de mest basale kommandoer og går ret godt i snor. Han kommer når jeg fløjter og løber ikke længere væk, end at han her på matriklen altid ved hvor jeg er.

Han er renlig og kan være alene hjemme, dog fungerer det bedst at han ikke har hele huset, da han kan åbne både døre og vinduer. Hos mig har han i alene-hjemme-situationer været i min baggang. Og det fungerer ganske fint.

Han er enormt glad for alt og alle, og specielt børn er han helt vild med. Han er en kælepot af format, og spørg man ham er han sikker på han er en lille skødehund. Han vil enormt gerne være med hvor man er, han er utrolig nysgerrig og faktisk bare en virkelig god hund.

For at komme i betragtning til og adoptere Norton er der følgende krav:

  • Man er over 25 år.
  • Bor man til leje, skal man fremvise lejekontrakt med tilladelse til hund (Vedhæft gerne denne i din ansøgning).
  • Man har sat sig ind i racen.

Derudover ønsker jeg svar på følgende spørgsmål. Ansøgningen i PB skal indeholde følgende (er disse spørgsmål ikke besvaret i ens ansøgning kommer man ikke i betragtning):

  • Hvorfor er du interesseret i og adoptere Norton?
  • Hvad er din/jeres alder?
  • Hvem består din familie af, både mennesker og dyr?
  • Hvad kan du og din familie tilbyde?
  • Hvorfor er du/din familie den perfekte for ham?
  • Hvordan er dine/jeres boligforhold?

Jeg skal gøre opmærksom på at såfremt ovenstående spørgsmål ikke er besvaret og kravene ikke er overholdt, så tages ens ansøgning IKKE i betragtning og den besvares ej heller. Jeg tager forbehold for at det ved mange ansøgninger ikke er muligt og svare alle. Dog læses alle ansøgninger.

Jeg ser gerne at man sender en PB (via Facebook) med overstående såfremt man har interesse i og adoptere Norton. Jeg forsøger så vidt det er muligt og besvare alle henvendelser, men er din henvendelse useriøs eller mangelfuld besvares den ikke. Han kan selvfølgelig efter aftale besøges i 6920 Videbæk.